Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A tej 7 súlyos mellékhatása
  2023-01-07 21:44:07, szombat
 
  Habár a tej sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik, komoly mellékhatásai is lehetnek a fogyasztásának.

1. Puffadás:
A puffadás során a belekben és a gyomorban felesleges gáz gyűlik fel, ami kellemetlen érzést kelt.

Tej. Igyuk vagy ne igyuk? Egészséges vagy egészségtelen?

Miért?
A tehéntej laktózt tartalmaz, ami irritálhatja az emésztést, így gáz képződik.
Tünetek:
Éles alhasi fájdalmak, görcsös érzés az alhasban, puffadás.

2. Hányinger:
A rendkívül kellemetlen érzés a gyomorban hányingert okozhat.
Miért?
A tejben lévő laktóz irritálhatja a gyomrot, ezáltal hányinger kialakulásához vezet. Ennek egyik formája a laktóz intolerancia, amely azt jelenti, hogy a tej vagy tejtermékek fogyasztása után azonnal emésztési problémák lépnek fel.

Tünetek:
Ezeket a hányingerhez hasonló tüneteket nehéz körülírni, mivel nem fájdalomról van szó, inkább egy kényelmetlen érzésről a fejben és a mellkasban. További tünetek lehetnek a szédülés, szórakozottság és fejfájás.

3. Mellrák:
A tej egyik legkomolyabb mellékhatása, hogy akár mellrák kialakulásához is vezethet. A tej ugyanis olyan vegyületet tartalmazhat, ami egy genetikusan előállított mesterséges hormon, amelyet a tehenekbe fecskendeznek, hogy azok több tejet adjanak és jobban tejeljenek a farmokon.

Miért?
Habár szenzációhajhásznak tűnhet, de tényeken alapul, hogy az otthon fogyasztott tej akár mellrák kialakulásához is vezethet.

A mellrák a nőknél leggyakrabban kialakuló rák, melynek az esélye egy a nyolchoz. Mellrák kialakulásához vezethet, ha hormonnal injekciózott tehenek tejéből készült termékeket fogyasztanak a nők. A tejnek ezt a mellékhatását érdemes a legjobban figyelembe venni fogyasztás előtt.

Tünetek:
Csomó a mellben, egyik vagy mindkét mell alakjának vagy méretének megváltozása, csomó vagy duzzanat a hónaljban.

4. Alhasi puffadás:
Az alhasi puffadás során teltségérzet van a gyomorban, ami esetleg meg is lehet dagadva.

Miért?
Az alhasi puffadás a tehéntej magas laktóz tartalmának mellékhatásaként alakul ki. Ez akkor megy végbe, amikor a tej úgy halad végig a vastagbélen, hogy nincs megfelelően megemésztve. 

A puffadás (a laktóz intolerancia egy másik formája) akkor megy végbe, amikor a vékonybél nem képes elég laktáz nevezetű enzimet termelni, amely a laktóz lebontásáért felel a szervezetben.

Tünetek:
A puffadás néha nagyon komoly is lehet. A tünetek között szerepelhet komoly súlyvesztés, súlyos gyomorfájdalom és véres széklet.

5. Vérszegénység:
A tej vérszegénység kialakulásához vezethet a babáknál. A vérszegénység olyan probléma, mely során a vérben hemoglobin hiány tapasztalható.

Miért?
A tehéntej nagyon kevés vasat tartalmaz. Mivel a babák sok tejet fogyasztanak, kevesebb vas kerül a szervezetükbe. Vérszegénység akkor is kialakulhat a babáknál, ha ismeretlen eredetű vérzés lép fel a belekben.

Tünetek:
Sápadtság, kimerültség, légszomj, de ezek a tünetek csak akkor jelennek meg, ha a vérszegénység igazán súlyos.

6. Légzési problémák:
A tej fogyasztása növelheti a váladék és nyálka kiválasztását, így akár légzési problémák kialakulásához is vezethet.

Miért?
Igaz, hogy a tej fogyasztása növelheti a váladék kiválasztását, de nem minden tej ugyanolyan hatású. Vannak olyan tehénfajták, amelyek teje egy béta-CM-7 nevezetű speciális proteint tartalmaz, amely elősegíti a váladék kialakulását mind a légzőszervekben, mint az emésztőrendszerben.

Tünetek:
Köhögés, homloküreg gyulladás.

7. Allergia:
Néhányan allergiásak a tehéntejre, de valójában a tejben lévő proteinekre reagálnak negatív módon, tehát végső soron ezek a proteinek felelnek az allergiás reakciók létrejöttéért a szervezetben.

Miért?
A túró a tej proteinjeiből összesen 80%-ot tartalmaz, míg a savóban (a tej vizesebb része) körülbelül a megmaradó 20%-nyi protein található meg. Ha valaki allergiás a tejre, és ezeket a proteineket fogyasztja el valamilyen módon, akkor a szervezet hirtelen úgy fogja érezni, hogy ezek az anyagok károsak a számára. Ezekkel az anyagokkal (proteinekkel) az immunrendszer veszi fel aztán a harcot, ami következményeképp allergiás reakciók is felléphetnek a szervezetben.

Tünetek:
Zihálás, viszkető vagy könnyes szemek, vörös foltok a bőrön.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: mellékhatásaként, légzőszervekben, szórakozottság, fogyasztásának, kialakulásához, gyomorfájdalom, tulajdonsággal, vérszegénység, fecskendeznek, tapasztalható, egészségtelen, leggyakrabban, mellékhatását, szervezetükbe, kiválasztását, létrejöttéért, proteinjeiből, mellékhatásai, immunrendszer, teltségérzet, tartalmazhat, irritálhatja, szervezetben, megváltozása, fogyasztanak, proteinekkel, felléphetnek, injekciózott, intolerancia, mellékhatása, kialakulását, hányingerhez, kényelmetlen, lebontásáért, legkomolyabb, előállított, puffadás során, gyomorban felesleges, tehéntej laktózt, rendkívül kellemetlen, gyomorban hányingert, tejben lévő, laktóz intolerancia, hányingerhez hasonló, kényelmetlen érzésről, genetikusan előállított, tehenekbe fecskendeznek, otthon fogyasztott, nőknél leggyakrabban, mellékhatását érdemes, legjobban figyelembe, alhasi puffadás,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Muratáj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ébredj  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Életművészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  802 esztendeje, 1222. április ...  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Pillangó  Föld napja április 22  Ma  Miért nem menti meg Jézus...  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A hét szűk esztendő  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Muratáj  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Föld napja április 22  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Beney Zsuzsa - Álom  Jó éjt  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Esti kép  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Föld napja április 22  Föld napja április 22  A Föld napja  A fenyő nem szép fa, (...)  A lelki élet nem arról szól, ....  György napra  Lábad nyomát megőrzi a föld.  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Életművészet  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Ébredj  György napra  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egyik kedvenc festőm Fernando ... 
Bejegyzés Címkék
puffadás során, gyomorban felesleges, tehéntej laktózt, rendkívül kellemetlen, gyomorban hányingert, tejben lévő, laktóz intolerancia, hányingerhez hasonló, kényelmetlen érzésről, genetikusan előállított, tehenekbe fecskendeznek, otthon fogyasztott, nőknél leggyakrabban, mellékhatását érdemes, legjobban figyelembe, alhasi puffadás, tehéntej magas, másik formája, laktóz lebontásáért, puffadás néha, tünetek között, vérszegénység olyan, vérben hemoglobin, tehéntej nagyon, tünetek csak, vérszegénység igazán, váladék kiválasztását, béta-CM-7 nevezetű, váladék kialakulását, proteinek felelnek, allergiás reakciók, megmaradó 20%-nyi, proteineket fogyasztja, szervezet hirtelen, anyagok károsak, immunrendszer veszi, mellékhatásaként, légzőszervekben, szórakozottság, fogyasztásának, kialakulásához, gyomorfájdalom, tulajdonsággal, vérszegénység, fecskendeznek, tapasztalható, egészségtelen, leggyakrabban, mellékhatását, szervezetükbe, kiválasztását, létrejöttéért, proteinjeiből, mellékhatásai, immunrendszer, teltségérzet, tartalmazhat, irritálhatja, szervezetben, megváltozása, fogyasztanak, proteinekkel, felléphetnek, injekciózott, intolerancia, mellékhatása, kialakulását, hányingerhez, kényelmetlen, lebontásáért, legkomolyabb, előállított, fájdalomról, tejtermékek, fogyasztása, genetikusan, súlyvesztés, tehénfajták, allergiásak, proteineket, proteinekre, kimerültség, kialakulhat, tartalmának, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5809
  • e Hét: 30700
  • e Hónap: 62186
  • e Év: 266887
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.